Ja uwielbiam perfumy Lolita Lempicka, nie są tanie, ale używam ich zazwyczaj tylko „od święta”…
najbardziej dziwi mnie cena, u nas na targu wyżej wymieniony perfum widziałam za 38 zł, a w internecie można kupić za 15zł, z wysyłką maksymalnie 28zł, to i tak 10 zł przebicia
Jeśli mamy sprawdzone kosmetyki, w większości przypadków lepiej robić zakupy w internecie. Sprzedawcy handlujący „na żywo” mają dużo więcej kosztów i często muszą podnosić ceny, żeby w ogóle opłacało się sprzedawać. Trzeba też uważać na podróbki – jeśli oczywiście zależy nam na jakości. W internecie też można trafić na podrobiony towar, ale na targach i bazarkach jest to dużo bardziej prawdopodobne. Jeśli kupujemy droższe marki – bardzo niska cena powinna od razu wzbudzić podejrzenia.
ale skąd czas i siły na szukanie? :-)
Mamy kolejny argument za zakupami internetowymi: istnieje już wiele porównywarek cenowych, które zbierają dane z setek sklepów i pokazują nam gdzie dany kosmetyk można kupić najtaniej. Opłaca się jednak czekać z zakupami na większe potrzeby, żeby po doliczeniu kosztów przesyłki nie wyszło drożej niż w zwykłym sklepie. Ostatnio był np. Dzień Darmowej Dostawy. Wiele sklepów internetowych oferowało wtedy bezpłatną wysyłkę niezależnie od kwoty zamówienia. Warto korzystać z takich okazji
A znacie jakieś sposoby na przedłużenie żywotności zapachu? Ja słyszałam o tym, by posmarować ciepłe miejsca naszego ciała wazeliną i na to psiknąć perfum
Ciepłe miejsca to miejsca o lepszym krążeniu krwi. Jeśli nałożymy perfumy na takie miejsce zapach będzie dużo bardziej intensywny. W przypadku wazeliny pewnie chodzi o to, że substancje tłuszczowe „przyciągają” perfumy. Teoretycznie rzeczywiście mogłoby to przedłużyć trwałość, ale trzeba by to sprawdzić nakładając na jeden nadgarstek wazelinę, a na drugi nie. Zakładając, że eksperyment nie skończy się ubrudzeniem ubrań – wazelina jest naprawdę bardzo tłusta.
Tylko jak znaleźć te trwalsze perfumy? To, że coś kosztuje 50 zł, to nie oznacza że ma gorszą jakoś, niż to co kosztuje 150zł.
Teraz właściwie wszystkie drogerie posiadają testery sprzedawanych perfum. Można iść, wypróbować, a na zakupy wrócić dopiero następnego dnia. Warto pamiętać również o tym, że perfumy na każdej skórze pachną inaczej (wąchanie z buteleczki często doprowadza do złych decyzji) oraz o tym, że są w nich trzy nuty zapachowe – zapach rozwija się stopniowo i dopiero po paru godzinach mamy pełen obraz zapachu.
u mnie nie ma takiego sklepu
Superpharm to sieć aptek, z dużym zapleczem kosmetyków i perfum. Rzeczywiście w większości przypadków zlokalizowanych w centrach handlowych dużych miast.
playboya zapach dla mężczyzn podoba mi sie bardziej niz dla kobiet
Trzeba przyznać, że męskie zapachy Playboy są naprawdę kuszące

Dla mnie szczególnie czerwony…