Jak czesto farbujecie wlosy ? Same czy moze do fryzjera chodzicie?
Ja stawiam na lenistwo: raz na 2-3 miesiące

Zawsze sama – najczęściej w nocy, dzień przed strzyżeniem u fryzjera
A ja dobrze sie czuję w swoim naturalnym kolorze i nie potrzebuje też zmieniać, ale kiedys robiłam sobie pasemka. Ale jak się niszcza włosy po tym strasznie i wypadaja do tego jeszcze, więcej nie zrobię pasemek. Wolę juz chyba jakąś szmponetką pomalować jak już.
Ja miałam bardzo podobną sytuację. Jak byłam nastolatką bardzo chciałam zmienić kolor, ale stanęło na blond pasemkach przy ciemnych włosach. Później odpuściłam i dopiero na 3 roku studiów zdecydowałam się na przyciemnienie naturalnego koloru i muszę przyznać, że nie żałuję. Trochę zachodu z tym jest, ale kobiety lubią zmiany i farbowanie włosów doskonale te potrzeby zrealizuje
tak własnie sie konczy eksprymentowanie,myslimy ze jak sami sobie zrobimy to aoszczedzimy kase a rzeczywiscie kasa zostaje ale my za to nie wygladamy tak jabysmy tego chcieli
Delikatne rozjaśnienie lub przyciemnienie koloru można bez problemu wykonać własnymi siłami. Z bardziej drastycznymi zmianami również radziłabym zwracać się do profesjonalistów.
dziewczyny mam pytanie czy to prawda, że w ciązy nie należy farbować włosów??
Lekarze są raczej zgodni, że farbowanie włosów w ciąży nie niesie za sobą żadnego ryzyka. Warto jednak pamiętać o tym, ze pierwszy trymestr jest kluczowy, jeśli chodzi o narażenie płodu na wpływ różnych substancji pochodzących ze środowiska zewnętrznego, więc jeśli mamy jakieś obawy – lepiej w tym czasie wstrzymać się z wizytą u fryzjera – głównie dla własnego komfortu psychicznego. Poza tym zawsze warto konsultować się ze swoim ginekologiem, który zna nasz organizm i powinien rozsądnie doradzić co jest dla nas i dla dziecka najlepsze.
Pamiętajmy również, że zawsze możemy wybrać farby z naturalnymi składnikami – jeśli mamy jakieś wątpliwości – warto z tego skorzystać. Przed stosowaniem farb z henną, szczególnie w ciąży, warto najpierw wykonać test uczuleniowy. Alergia na hennę, nie należy do najczęstszych, ale mimo wszystko dotyczy dużej grupy osób, dlatego warto to sprawdzić.